Çağrı Merkezi 444 1 300

Sağlık Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği Sempozyumu

Dünyada yaklaşık üçte ikisi (39,5 milyon) sağlık hizmetleri sunanlar, üçte biri (19,8 milyon) idari ve destek hizmetlerinde çalışanlar olmak üzere 59,8 milyondan fazla sağlık çalışanı bulunmaktadır. Ülkemizde, yaklaşık 18’i hekim %19’u hemşire olmak üzere toplam 750.000’e yakın sağlık personeli çalışmaktadır. Sağlık çalışanları, çalışma ortamlarında sağlıklarını tehdit edebilecek önemli risklerle karşı karşıya kalmaktadır. Sağlık çalışanlarının sağlığı, iş sağlığı ve güvenliği konularının önemli başlıklarından biridir.

Hastanelerde enfeksiyon riskleri başta olmak üzere hasta ve çalışan güvenliği açısından afet ve acil durumlar söz konusudur. İş yerinde şiddete maruz kalma, kesici-delici alet yaralanmaları da ilk akla gelen sorunlar arasındadır. Bunun yanı sıra sağlık kuruluşlarında da fiziksel, kimyasal, psikososyal, ergonomik pek çok iş yeri ortam faktörü söz konusudur. Uzun süreli çalışma, vardiyalı çalışma gibi çalışma koşulları da söz konusudur.

Ülkemizde, bazı istisnalar dışında kamu ve özel sektöre ait bütün işleri ve işyerlerini, bu işyerlerinin işverenleri ile işveren vekillerini, çırak ve stajyerler de dahil olmak üzere tüm çalışanlarını faaliyet konularına bakılmaksızın kapsayan 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu (20.06.2012), Bu Kanunla işyerleri tehlike sınıflarına göre az tehlikeli, tehlikeli ve çok tehlikeli olmak üzere 3 gruba ayrılmıştır. Hastane hizmetleri madenler, inşaatler gibi çok tehlikeli sınıfta yer alırken, genel hekimlik uygulamaları ve ambulansla hasta taşıma faaliyeti ise tehlikeli sınıfta yer almaktadır. Kanunla, önemli gelişmeler başlamış olsa da sağlık hizmetlerinde de iş sağlığı ve güvenliği alanında beklenen düzeye ulaşılamamıştır.

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi olarak bu alandaki çalışmalara katkıda bulunmak, gelişmeleri paylaşmak, sorunları ve sorun önerilerini saptamak, sağlık çalışanlarının sağlıklı ve güvenlikli ortamda çalışmalarına katkı sağlayabilmek amacı ile Sağlık Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği Sempozyumunu 4. Kez gerçekleştiriyoruz. Ayrıca bu sempozyumda Hastanelerde Afet ve Acil Durum Uygulamalarına da yer vererek bir ilki gerçekleştirmenin onur ve gururunu yaşıyoruz.

İş Sağlığı ve Güvenliği’nin uygulamalarının etkili ve doğru şekilde ele alınması gerekliliğini belirten konuları içeren sempozyumun amacına ulaşması dileğiyle.

PROGRAM DETAYLARI

Tarih: 31 Ocak - 01 Şubat 2019 Saat: 09:30-17:00
Bilgi ve Kayıt: 0212 615 38 38 / Dahili: 2612 - 2139 GSM: 0533 610 90 76
Yer: Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi
Erhan Akgüç Konferans Salonu, Kat: 4 Gaziosmanpaşa - İstanbul

İlgili içerik, yayın kurulu tarafından 10.03.2021 tarihinde yayınlanmış ve 17.07.2023 tarihinde güncellenmiştir.