Kamuoyu Bilgilendirme Metni - 15.04.2020

T.C. Sağlık Bakanlığı’nın yayınlamış olduğu genelge kapsamında kurumumuz Salgın/Pandemi hastanesi olarak belirlenmiştir. Bizlerde bu süreçte Bakanlığımızın bizlere vermiş olduğu bu görevi layıkıyla yerine getirebilme çabası içindeyiz.

Bu kapsamda gerek hekimlerimizin, gerek hemşirelerimizin, gerekse kurumumuzun diğer çalışanlarının konaklama, ulaşım ve çalışma saatleri, süreç içerisinde devamlı takip edilmekte, düzenlenmekte ve iyileştirilmektedir.

Cumhurbaşkanlığımızın, 18-19 Nisan tarihleri başta olmak üzere gerekli görüldüğü takdirde önümüzdeki süreçte Cumartesi-Pazar günlerine gelecek tarihlerde sokağa çıkma yasağı alınacağı kapsamında yapmış olduğu açıklamalardan dolayı bizler kurum olarak iç süreçlerimizi adapte ediyoruz ve çalışanlarımızın çalışma koşullarını iyileştirebilme adına düzenlemeler yapıyoruz. Fakat kurumumuz T.C. Sağlık Bakanlığı’nın yayınlamış olduğu genelge kapsamında salgın/pandemi hastanesi olarak belirlenmiş olsa da iddia edildiği gibi ne sokağa çıkma yasağı hakkında ne de Bakanlığımızın alacağı diğer kararlar hakkında bilgi sahibi değildir. Bilgi sahibi olmadığı gibi alınan kararlar öncesinde de tarafımıza bilgi verilmemektedir.

Sosyal medyada kurumumuz tarafından gönderildiği iddia edilen bu paylaşımlara itibar edilmemesini diler, kamuoyunun bilgisine sunarız.

İlgili içerik, yayın kurulu tarafından 08.03.2021 tarihinde yayınlanmış ve 17.07.2023 tarihinde güncellenmiştir.