Sağlık Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği Sempozyumu 4. Kez Düzenlendi

Sağlık Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği Sempozyumunun dördüncüsünü, Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa HastanesiMarmara İş Sağlığı ve Güvenliği Federasyonu ve Gaziosmanpaşa Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirildi.

İş sağlığı ve güvenliği alanında yaşanan gelişmelerin ve değişen mevzuatın derinlemesine ele alındığı “4. Sağlık Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği Sempozyumu”, Gaziosmanpaşa Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kara, Marmara İş Sağlığı ve Güvenliği Federasyonu Başkanı Ceyhun Targın, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emir Tan, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cüneyt Ulutin, Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Serap Baş, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü yetkilileri, iş güvenliği uzmanları, sektör çalışanları ve davetlilerin katılımıyla düzenlendi.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen sempozyumda sağlık sektöründe meslek hastalıkları ve halk sağlığı, sağlık sektöründe karşılaşılan riskler, iş sağlığı güvenliği uygulamaları, hastanelerde acil durum yönetimi ve afet ve acil durumlar yönetimi konuları masaya yatırıldı.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan İYYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emir Tan, "Bu sempozyumla farkındalığı, iş sağlığı ve güvenliği kültürünü yerleştirmeyi amaçlıyoruz. Sağlık çalışanları büyük risk altında çalışıyorlar. Tabi bu risk hastanenin kapısında giren herkesi kapsıyor. Sempozyumda iş sağlığı ve güvenliği, yaralanma, bunların önlenmesi, alınması gereken önlemler, bu kültürün yaygınlaşması gibi konulara değinilecek. Ayrıca afet ve acil durumlar da masaya yatırılacak. Bu da sık rastlanan durumlardan. Burada iş bölümü çok önemli, istenmeyen olaylar olduğunda bilinçli bir şekilde müdahale edip kimsenin zarar görmemesini hedefleniyoruz. Bugün sempozyumda onlara yönelik uygulamalar da olacak" diye konuştu.

Marmara İş Sağlığı ve Güvenliği Federasyonu Başkanı Ceyhun Targın ise, "İş sağlığı ve güvenliği profesyonellerinin önemli sıkıntıları var. Türkiye'deki çeşitli kurum ve kuruşlarla düzenlenen böyle etkinliklerle bu sıkıntıların önüne geçmeye çalışıyoruz. İş kazası olduğunda bunun hukuki sonuçlarının yansımalarını ortadan kaldırmak üzere özellikle Adalet Bakanlığı, Barolar Birliği ile federasyon olarak ciddi çalışmalarımız var. Sağlıklı ve güvenlikli sadece iş değil yaşam ortamlarımızın oluşturulması için sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz" ifadelerini kullandı.
İlgili içerik, yayın kurulu tarafından 10.03.2021 tarihinde yayınlanmış ve 02.11.2023 tarihinde güncellenmiştir.