Çağrı Merkezi 444 1 300

Türk Kalp Vakfı özel ödülünün sahibi Doç. Dr. Mehmet Balkanay oldu.

Türk Kalp Vakfı tarafından bu yıl 34.cüsü düzenlenen, "Doç Dr Edip Kürklü Özel Ödülü", 1989 yılında Türkiye’nin başarıya ulaşan ilk kalp nakli ekibinde yer almış ünlü hekim Doç. Dr. Mehmet Balkanay’a verildi.

Her yıl,  kalp damar hastalıklarına karşı halkımızın uyarılması, bilinçlendirilmesi, hastalanmadan önce sağlıklarına dikkat etmelerinin sağlanması ve farkındalıklarının arttırılması konusunda etkinlikler düzenleyen Türk Kalp Vakfı, bu yıl  "Kalbini Koru, Yaşama Bağlı Kal" sloganı ile kalbimizi hatırlayıp, ona iyi bakmamız gerektiğini anlatıyor.

Türk Kalp Vakfı Mütevelli Heyet ve Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Güven’in yaptığı açılış konuşması sonrasında Özel Hastaneler Birliği Başkanı Dr. Reşat Bahat başta olmak üzere Vakıf Yönetim Kurulu üyeleri ve özel ödülün sahibi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Balkanay ‘Kalp Haftası’na ilişkin konuşmalar yaptılar. Kalp Nakli konusunda teknolojik gelişmelerle birlikte, Organ naklinin önemi konusunda da mesajlar verdiler.

Türk Kalp Vakfı binası konferans salonunda gerçekleşen törende Ohsad (Özel Hastaneler Birliği) Başkanı Dr Reşat Bahat ve YYÜ Gaziosmanpaşa Hastanesi Genel Müdürü Sn. Arzu Kaya Öztaş’a başarılı çalışmaları ile verdikleri destekten dolayı özel plaket verilirken,  34. Kalp Haftası sebebiyle Doç. Dr. Edip Kürklü Özel Ödülü, eşi Doç. Dr. Sema Kürklü tarafından YYÜ Gaziosmanpaşa Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi – Kalp Nakli ve Yapay Kalp Destek Sistemleri Merkezi Direktörü Doç. Dr. Mehmet Balkanay’a verildi.

1989 yılında Türkiye’de ilk kez başarıyla gerçekleştirilmiş olan Kalp Nakli Operasyonunda genç bir uzman hekim olarak yer alan, Mersin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, İzmit Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, Batman Devlet Hastanesi’nde Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniklerinin ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nde ve Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi’nde Kalp Nakli Merkezlerinin kurulmasında görev alan, bugüne kadar 88 kalp nakli, 149 mekanik kalp nakli ve 15 binden fazla kalp ve damar cerrahisi operasyonuna imza atan değerli hekimimiz Doç. Dr. Mehmet BALKANAY'ı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

İlgili içerik, yayın kurulu tarafından 04.04.2022 tarihinde yayınlanmış ve 21.09.2023 tarihinde güncellenmiştir.