YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ GAZİOSMANPAŞA HASTANESİ ÇALIŞANLARINDAN KÖK HÜCRE VE KAN BAĞIŞINA ANLAMLI DESTEK

Türk Kızılayı- Türk Kök ve Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi işbirliği ile sağlık çalışanlarından kök hücre ve kan bağışına anlamlı destek. Hastane yöneticileri-hekim-hemşire ve çalışanlarının yanı sıra tıp fakültesi öğrencileri ve hasta yakınları kök hücre ve kan bağışında bulunmak için 18 - 19 Şubat 2016  günleri yeni bina giriş lobide Kök hücre ve Kan bağışı kampanyası düzenlenecektir. Saat 10.30 itibariyle başlayacak kan bağışı tüm gün sürecektir.

Gaziosmanpaşa Hastanesi Kurulduğu 1992 yılından itibaren bölge halkından başlayarak toplumun sağlık ihtiyaçlarına karşılık vermeye çalışmıştır. Kemik İliği Nakli yapmaya başladığından beri konunun hassasiyetinin farkına varmış ve çocuk ve yetişkin hastaların tedavi edilebilme şanslarının kök hücre ve kan bağışı ile olabilecekken bekleyen hastaların kaybedildiklerini görmüştür. Kişilere zarar vermeyen bir kan bağışıyla başlayacak bu süreçte belki birkaç hastaya umut olabilme düşüncesiyle bu sosyal sorumluluk çalışmasının bir parçası olmak istenmiştir..

Amacımız kan bağışçılarımız ve kan ihtiyacı olan kişiler arasında gönüllülük bağını kurmaktır. Düzenlenen kampanyalarda bağışlanan kanla üç kişinin hayatını kurtarmak mümkün.

2 gün sürecek olan kampanyaya destek olmak isteyen herkes katılabilir.

İlgili içerik, yayın kurulu tarafından 12.03.2021 tarihinde yayınlanmış ve 13.10.2023 tarihinde güncellenmiştir.