Göğüs hastalıkları tanısal işlemlerinde devrim: EBUS (Endobronşial Ultrasonografi)
2 DK

Bir görüntüleme ve tanı yöntemi olarak yıllardır kullandığımız ultrasonun endoskopi ünitelerine entegrasyonu son 20 yılda uzmanlık branşları arasında en çok göğüs hastalıkları pratiğini etkiledi. Daha önce cerrahi işlemlerle yani ameliyat ile yapılan tanısal işlemler günü birlik hastane kalışı ile ve daha az bir yan etki olasılığı ile yapılabilir hale geldi.

Kan bağışı hayat kurtarır!
2 DK

Kan bağışı hayat kurtarır!

Tüm dünyada ve ülkemizde nüfusun ve sağlık teknolojisindeki yeniliklerin artmasıyla birlikte her geçen gün kan ve kan ürünlerine duyulan gereksinim artmaktadır. Kan ve kan ürünlerine olan talebin karşılanmasında başta Türk Kızılay’ı olmak üzere hastane kan bankaları bu önemli görevi başarı ile yerine getirmektedir.

Kulak çınlaması neden olur? Kulak çınlaması nasıl önlenir?
3 DK

Kulak çınlaması neden olur? Kulak çınlaması nasıl önlenir?

Halk arasında kulak çınlaması olarak bilinen Tinnitus, günlük hayatta birçok kişinin karşılaştığı bir sağlık sorunundur. Genelde hafif düzeyde ve kısa süreli olduğu için gerekli hassasiyetin gösterilmediği kulak çınlaması, uzun süreli olduğu zamanlarda hastalarda tükenmişlik hissi, stres, uyku sorunları, odaklanmada zorluk, bellek sorunları, depresyon, anksiyete ve sinirlilik ve baş ağrısı gibi durumlara sebebiyet verebiliyor.